Bezlepkový, nízkosacharidový, keto knedlík 

90g krémového smetanového sýru typu Lučina
2 vejce
½ lžičky sušeného droždí
Sůl
15g psyllia

1. Tyčovým mixérem vyšleháme krémový smetanový sýr s vejci. Přidáme sůl, půl lžičky sušeného droždí a psyllium. Vše zamícháme a nalijeme do většího hrnku nebo zapékací misky vystříkaný olejem ve spreji.

2. Směs necháme zhruba 10 minut odstát.

3. Kdo má mikrovlnku, tak vloží do mikrovlnky na 800 watů na 4 a půl minuty nebo za použití trouby vložte do větší zapékací misky, kterou naplňte vodou a spolu vložte do předem vyhřáté trouby na 250°C na 15 minut.

4. Upečený knedlík krájejte nití jako standardní knedlík.


Zpět