Parmazánové kuličky 

 1 šálek plnotučného mléka
½ šállku rostlinného oleje
1 lžička soli
2 šálky tapiokové mouky
2 vejce
1 – 1 ½ šálku strouhaného parmezánu

1. Troubu si předehřejeme na 225 °C.

2. V kastrůlku si svaříme mléko s olejem a solí na střední teplotu, dokud se na mléku nebudou tvořit velké bubliny.

3. Kastrůlek sundáme z plotny a přisypeme veškerou tapiokovou mouku a promícháme, tak aby nezůstala žádná suchá mouka. Těsto bude sypkéa gelovité konzistence.

4. Těsto přendáme do hnětací misky od mixéru. Mixujeme pár minut na střední rychlost, dokud těsto nevychladne.

5. Mezitím si vyšleháme v menší misce vejce a postupně zašleháváme do těsta dokud se zcela nespojí v jednolité těsto. V případě potřeby setřete těsto ze stěn gumovou stěrkou.

6. Nakonec přisypejte nastrouhaný parmazán a mixujte dokud se všechen nezamíchá do těsta. Výsledné těsto bude velmi lepivé a jemné.

7. Tvořítkem na zmrzlinu nebo polévkovou lžící tvořte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Tvořítko na zmrzlinu nebo lžícii namáčejte ve studené vodě, aby se těsto nelepilo.

8. Plech vložte do trouby a snižte teplotu na 175°C. Pečte 25-30 minut, dokud hezky nezezlátnou.


Zpět