Pizzové twist tyčinky 

200g strouhané mozzarelly
150g mandlové mouky
30g krémového smetanového sýru typu Lučina
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
1 vejce
½ lžičky xantanové gumy
60g rajčatového protlaku
¼ šálku nasekané petrželky nebo bazalky
36g plátků poličanu, paprikáše, či jiného tvrdého salámu, nakrájená kolečka na tenké plátky
28g rozpuštěného másla
20g strouhaného parmazánu

1. Troubu předehřejeme na 200°C.

2. Mozzarellu spolu se sýrem vložíme do pánve a necháme na vyšším plameni za stálého míchání zcela rozpustit.

3. V míse si smícháme mouku, kypřící prášek, xantanovou gumu a vejce a poté přidáme rozpuštěnou sýrovou směs.

4. Vypracujeme hladké těsto.

5. Těsto vyválíme na pečícím papíře pomocí potravinářské folie na povrchu, aby se těsto nelepilo. Snažíme se vyválet obdelníkový tvar.

6. Polovinu po delší straně potřeme rajčatovým protlakem, posypeme petrželkou nebo bazalkou, posypeme salámem, přehneme druhou polovinou těsta a nakrájíme po šíři těsta na proužky.

7. Jednotlivé proužky zatočíme a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

8. Tyčinky potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným parmazánem.

9. Plech vložíme do trouby a pečeme 12 minut.


Zpět